A Gólya Szövetkezet 2020 óta külön alszervezetet működtet hosszabb távú vagy állandó, gyakran más, szövetséges szervezetekkel közösen koordinált projektjeinek összehangolására. Ezek a közösségi tevékenységek és a melléjük felálló munkacsoportok pedig szorosan a Gólya missziójának egyik vagy akár több pillérjét vezetik át a gyakorlatba. A projektek így szolgálhatják szövetkezetünk belső működésének fenntartását, a Gólya tágabban értelmezett közösségét, közönségét, épületünk közvetlen földrajzi környezetét, szomszédságát, illetve a szövetkezetiséget és a szolidáris gazdaság elveit terjeszteni kívánó mozgalom törekvéseit.

Az alábbiakban röviden bemutatjuk jelenleg is futó közösségi projektjeinket.

Szomszédságból Közösséget Program:

A Szövetkezet Orczy útra költözésével induló projektünk igyekszik a Gólyát és az őt körülvevő Kazán Közösségi Házat konkrét földrajzi környezetében integránsan elhelyezni. Szeretnénk, hogy a környéken élők részesüljenek az épület közösségi funkcióiból. Igényeik szerint, illetve velük együtt közösen alakítsuk programjainkat, szolgáltatásainkat, valamint egy szomszédsági csoport szervezésével a közös helyi problémákra is segítsünk reagálni. Továbbá célunk, hogy a Gólyában minél több féle társadalmi helyzetű, hovatartozású ember otthonosan érezze magát.

Hogyan tudsz kapcsolódni?

  • Ha bármilyen ötleted van, ami szerinted fontos, vagy a hasznunkra válik, írd meg nekünk! 
  • Ha szeretnél részt venni ebben a kreatív, sokszínű és kihívásokkal teli munkában, bármennyi időre örülünk az önkéntes segítségnek! 
  • Ha itt élsz és van véleményed, gyere és mondd el nekünk! 
  • Ha egy helyi, vagy kerületen kívüli civil szervezetnél dolgozol, és szeretnél együttműködni velünk, vannak jó ötleteid, keress meg minket!

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Mentoráció: 

Mentorációs munkacsoportunk feladata, hogy segítse a Gólya dolgozóit szövetkezeti bevonódásukban. Célunk, hogy minden nálunk dolgozó ember tulajdonossá, szövetkezeti taggá is váljon, a mentorok pedig ebben folyamatban segítik a tagjelölteket. Ez egyszerre jelenti a szervezeti, szakmai és közösségi tudás átadását. Továbbá a mentorok egyben a dolgozók szócsövei is a szervezet felé, ami segíti, hogy a közösség is alkalmazkodjon az érkezőhöz, ne csak fordítva. Ezen túl a munkacsoport a szövetkezeti tagok egymás közti visszajelzését és a szervezeten belüli egyéni segítségnyújtást is működteti.

Közösségépítés a Gólyában és a Kazán Közösségi Házban: 

A Gólya a szövetkezeti tagok és aspiránsok számára nem csak munkahely, hanem sokfunkciós közösség is. Így szükség van olyan intézmények, körök kialakítására, melyek a közös munkavégzés mellett egyéni és makro szinten is értelmezik a missziónkat. Ennek érdekében az intézményi működésünkön túl vannak olyan (önkéntes részvételen alapuló) gyűléseink, melyek kifejezetten az egyéni, eseti, személyes kérdéseket célozzák (önsegítő kör) vagy épp a Gólyát szeretnék értelmezni nagyobb léptékű társadalmi-gazdasági folyamatokban (olvasókör).